OG HAT TOPRAKLAMA TEÇHİZATI 660290

Ürün Kodu : 660290 Model OG Hat Topraklama ve Kısa Devre

Ürün Özellikleri :
2 adet 4 mm ile 30 mm arasındaki silindirik iletkenler için vidalı faz klipsi
1 adet 4 mm ile 30 mm arasındaki silindirik iletkenler için seyyar vidalı faz klipsi
2 adet 2.5 metre uzunluğunda 25 mm2 kesitli faz klipsleri arasında silikon izolasyonlu bakır kablo
1 adet 15 metre uzunluğunda 16 mm2 kesitli hat topraklaması için silikon izolasyonlu bakır kablo
1 adet topraklama kazığı
1 adet 2 metre uzunluğunda 66 kV teleskopik ıstaka
1 adet ıstaka taşıma çantası
1 adet ekipmanın taşınması için metal çanta, IEC 61230 standartlı, 3,8 kA/1s kısa devre akımlı

OG Hat Topraklama ve kısa devre yapılırken iletken kısım­lara çıplak elle dokunulmamalı, mutlaka riske uygun izole eldiven kullanılmalıdır. Tüm gerekli kişisel koruyucu donanım izole çizmeizole ıstaka, arka karşı elbise, izole halı, voltaj dedektörüizole tabureelektrikçi baretielektrikçi vizörü, vb. risk devam ettiği sürece çıkarılmamalıdır.  

OG hat topraklama teçhizatı kullanılırhen her zaman önce topraklama kazığı çakılmalı ve topraklama mengenesi ile toprak teması sağlanmalı ve daha sonra sırasıyla her faz topraklanmalı ve kısa devre edilmelidir.
Gerilim bulunan bir şebekede çalışmaya baş­lamadan öncelikle gerilim uygun şekilde kesilmeli, gerilim bulunmadığı voltaj dedektörü ile tüm iletkenlerde tespit edildikten sonra OG hat topraklama teçhizatı ile topraklama ve kısa devre etme işlemleri gerçekleştirilmelidir.
Bu işlem çalışma yerinin mümkün oldu­ğu kadar yakınında ve çalışma yerini besleyebilecek bütün kollar üzerinde yapılmalıdır. Yanlışlıkla enerji verilmesini önlemek için kilitleme ve etiketleme gibi önlemler alınmalı, çalışma alanı mümkünse yetkisiz kişilerin girmesini önlemek için bariyerlerle sınırlandırılmalı, çalışmaya dahil olan herkes konuyla ilgili bilgilendirilmelidir.
Kondansatörlerin bulunduğu yerlerde her işlemden önce kondansatörler boşaltılmalıdır. Boşaltma tertibatı bulunsa bile, kondansatörlerin herhangi bir çalışmadan önce bütün uçlarının özel tertibatlarla topraklanması yapılmalıdır.
Tersten enerji gelme ihtimali bulunan fider hücrele­rine “BU FİDERE TERSTEN ENERJİ GELEBİLİR” ibaresi taşıyan uyarı levhaları asılacaktır.
Şebekede geri­lim olup olmadığı OG dedektörü ile mutlaka kontrol edildikten sonra topraklama ve kısa devre işlemleri yapılarak çalışmaya başlanılmalıdır. Topraklama teçhizatı bütün çalışmalar bittikten ve çalışmaya katılanlara haber verildiği kesin olarak öğrenildikten sonra ve enerji verilmeden önce kaldırılmalıdır.